Potatissoppa

Detta är ett enkelt men gott recept på potatissoppa!
 
Potatissoppa (veganskt)
 
Du behöver:
2 Plommontomater
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
0,5 kg potatis
Olivolja
1 Selleristjälk
Salt och peppar, ev. vitpeppar
 
1. Tärna potatis och tomat i tärningar, hacka även lök och vitlök.
 
2. Stek vitlöken och löken i lite olja, låt det inte få färg.
 
3. Tillsätt potatisen och tomaterna, täck det med vatten och låt koka upp. Dela sellerin i två delar och tillsätt detta.
 
4. Koka allt på låg värme, och fyll på vatten allt eftersom potatisen suger åt sig. Det ska alltid vara täckt med vatten.
 
5. Plocka ur sellerin ur soppan, servera med lite olja ringlat över.
 
Smaklig måltid!

Svamp-och Spenat-Lasagne

Det här lagade jag och min sambo till middag i förrgår. Idén kom från början från en blogg som hade vegetariskt(glömt vilken) där det var svamplasagne. Jag läste aldrig hur man gjorde, utan läste titeln och tänkte : jäklar vad gott! Så det här är ett helt påhittat recept. 
 
SVAMP OCH SPENAT-LASAGNE
(vegetariskt)
Du behöver:
-Lasagneplattor(färska)
-Pastasås med ost (för den är godast)
-Riven Ost (ett litet paket brukar räcka)
-Champinjoner (ungefär 5-7 st färska)
-Spenat (fryst)
-Sallad (jag brukar köpa en påse med blandad sallad)
-Turkisk yoghurt (en liten hink ska räcka)
-Tomater ( till salladen)
-Peppar
-Salt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Medans du väntar på att ugnen ska bli varm så kan du börja med att värma spenaten. Det gör du genom att lägga i det i en kastrull (ta ungefär dubbelt som du tror, för det kommer minska), ha i en skvätt vatten och låt koka. Om inte ugnen blivit varm än, så gör det inget. Låt det stå och puttra bara.
 
2. Hacka svampen. Skär dem i en halv centimetertjocka skivor så blir det superbra.
 
3. Ta fram en ugnsform som är bra till lasagne. Börja med att lägga ut två plattor i botten, och häll sedan på ett lager tomatsås. Ha på så att det blir jämnt och kladdigt. Lägg ut svampen, krydda med peppar och salt och lägg sedan på ännu ett lager. 
På nästa lager har du på spenat och lägger ut svamp. Håll på sådär tills det får plats med ett lager till. Då lägger du ett lager och täcker det sedan med turkisk yoghurt. Lägg ett rätt så tjockt lager för det kommer sjunka in en del. Strö sedan på den rivna osten.
 
4. Är ugnen varm än? Om den är det, ställ in lasagnen och vänta ungefär 40-50 minuter. Jag brukar ta 30 minuter och sedan kolla till den.
 
5. När det nästan är klart kan du börja med salladen. Det är väldigt enkelt. Skär tomaten och lägg det i en skål tillsammans med salladen.
 
6. Njut av en riktigt god och mättande middag!

Välkommen!

Hej och välkommen till en smaskig blogg. Meningen med den här bloggen är att ge inspiration, och du som läsare ska bli hungrig när du ser illustrationerna och recepten. Så hungrig att du börjar baka/laga på en gång!
 
Allvarligt.
 
Jag kommer publicera recept med illustrerade bilder till, så det blir väldigt pedagogiskt.  Jag kommer även slänga in ett Youtubeklipp lite då och då. Men bara om det är riktigt gott!
 
Alla recept kommer vara vegetariska, och även lite smygveganska. (kommer skriva i receptet om det är veganskt eller vegetariskt så behöver du inte vara orolig om du får i dig något du inte vill).
 
Ska vi börja? Ja, det tycker jag!

RSS 2.0